درود بر تو :

رژیم لاغری اصلا کار بسیار سختیست ولی برخی افراد باید برای بهتر دیده شدن دست

به این کار بزنند. "یا دستور پزشکشان است "

 


رژیم لاغری اتکینزDr. Robert Atkins



رژیم لاغری اتکینز توسط دکتر رابرت اتکینز اختراع شد. دکتر اتکینز یک پزشک متخصص قلب بود. (١٩٣٠ ـ ٢٠٠٣) شهرت او هم بیشتر به خاطر رژیم لاغری موفقش در ٤٠ سال گذشته است. او اولین بار این رژیم را برای کم کردن وزن خودش استفاده کرد و بعد در سال١٩٧٢ اولین کتابش به نام انقلاب رژیم اتکینز را منتشر کرد و در طی سال‌های ١٩٧٢ تا ٢٠٠٣ سیزده کتاب منتشر کرد که هر بار این کتاب‌ها با کمی تغییرات به چاپ مجدد رسیده‌اند و در واقع ایرادهای کار از بین رفته است.


دکتر اتکینز معتقد است که استفاده زیاد از قندها و نشاسته‌ها باعث چاقی و دیابت و مشکلات مربوط به آنهاست. با مصرف زیاد این مواد لوزالمعده محبور به ترشح بیشتر و بیشتر هورمون انسولین می‌شود که این خود اولین عامل بروز مشکل سوخت و ساز مواد در بدن است.

این رژیم دارای ٤ مرحله است که مهم‌ترین و سخت‌ترین آن دو هفته اول که معروف به فاز القایی است می‌باشد.

 

فاز ۱: القایی

در این فاز با محدود کردن کربوهیدرات‌ها به میزان ماکزیمم ٢٠ گرم در روز بدن مجبور به سوزاندن چربی‌ها می‌شود و به این حالت در اصطلاح "کتوز" می‌گویند در بسیاری کشورها می‌شود با خرید تست کتوز و انجام آزمایش آن در خانه به راحتی پی برد تا بدن به مرحله کتوز رسیده یا نه. این فاز ٢ هفته طول می‌کشد. سرعت کم کردن وزن در این فاز به شرط رعایت همه جانبه بسیار بالاست. تقریبا بین ٥ تا ٧ کیلو در این ٢ هفته کم می‌شود.


مهم‌ترین مواردی که باید در این مرحله به آنها توجه کرد:

١) مصرف حداکثر ٢٠ گرم کربوهیدرات در روز که آن هم باید از سبزیجات به خصوصی تامین شود و همه سبزیجات در فاز ١ قابل استفاده نیستند. مصرف چربی و پروتئین هیچ محدودیتی نداره.

٢) مصرف الکل، چای و قهوه ممنوع است مگر چای و قهوه بدون کافئین و یا چای گیاهی مثل رازیانه و بابونه.

٣) مصرف مواد دارای کربوهیدرات بالا به کل ممنوع است از جمله برنج، نان، غلات و شیرینی‌ها.

٤) نوشیدن فراوان آب (حداقل ٢ لیتر در روز)

٥) مصرف مکمل‌ها مثل مولتی ویتامین و به خصوص ویتامین‌های گروه B.

 

فاز ٢: ادامه از دست دادن وزن

هدف این مرحله که بلافاصله بعد از فاز ١ شروع می‌شود افزودن تدریجی کربوهیدرات به میزان ٥ گرم در روز است و این کار تا زمانی که وزن کم می‌کنید ادامه دارد.

١) این فاز تقریبا مثل فاز ١ است ولی می‌توان ٥ گرم در روز کربوهیدرات را افزایش داد.

٢) هدف این مرحله نزدیک شدن تدریجی به وزن هدف است.

٣) مکمل‌ها و نوشیدن فراوان آب فراموش نشود.

٤) اگر در این مرحله وزن استپ کرد می‌توان برای مدت چند روز دو باره به فاز ١ و القایی

برگشت.


 

فاز ٣: آمادگی برای تثبیت وزن

١) مثل فاز ٢ ولی میزان کربوهیدرات باز هم افزایش پیدا می‌کند.

٢) اضافه کردن کربوهیدرات را تا زمانی که وزن در حال کاهش هست ادامه می‌دهید.

 

فاز ٤: تثبیت وزن برای همه عمر

هدف از این مرحله تثبیت وزن و مصرف کربوهیدرات‌های خوب است و مصرف قندها

همچنان ممنوع است.


 

مواد غذایی مجاز در مراحل مختلف رژیم اتکینز:

فاز ۱: خیار، کاهو، زیتون، جعفری، رازیانه، تربچه، فلفل، قارچ، کرفس، شوید، رزماری،

ریحان، یونجه؛ تمام گوشت‌های قرمز و سفید، روغن، کره، تخم مرغ و پنیر (تا ١٥٠ گرم).


فاز ٢: گوجه فرنگی، اسفناج، کلم، کلم براکلی، تره فرنگی، پیاز، بادمجان، کدو، توت فرنگی،

تمشک، بادام، فندق، تخمه آفتابگردان.


فاز ٣: دیگه به انتخاب خودتان میوه و سبزیجات را وارد تغذیه روزانه کنید.

فاز ٤: در این مرحله خوردن نان سبوس‌دار و سیب زمینی هم آزاد است و کلا فازی است که

شما خودتان باید با دوری از شیرینی‌جات و کربوهیدرات‌های ساده مثل برنج سفید و نان

سفید به ثابت ماندن وزن‌تان برای یک عمر کمک کنید.

تا درودی دگر بدرودhttp://21mehr.files.wordpress.com/2011/04/tael_smileycenter_russian-365.gif?w=500

+ نوشته شده در  جمعه هفدهم تیر 1390ساعت 12:23  توسط شهلا  |